Blessed Bastard BBQ Saus – Gezegende saus met pit!

Blessed Bastard BBQ Saus – Gezegende saus met pit!

De leukste gerechten ontstaan vaak uit noodzaak. Deze basis voor de Blessed Bastard Chicken Wings kan hierbij als voorbeeld dienen. Of de zegen van God ermee gemoeid is valt moeilijk te achterhalen, maar deze Blessed Bastard BBQ saus blijkt samen met de kippenvleugels het populairste recept te zijn op de engelstalige blog. En laat het net een recept zijn met mooie herinneringen. 

Het ontstaan van dit gerecht situeert zich binnen kerkelijke sferen. Op vraag van de lokale priester verzorgden mijn maat Jasper en ik enkele jaren terug de “catering” van de jaarlijkse familiebijeenkomst van de goede man. Toegegeven het realiteitsbesef was lichtjes aangetast door de genuttigde aperitieven bij het toezeggen, maar we houden ook van een uitdaging. Voor de eerste maal kookten we toen voor een 25 mensen een volledige menu op de BBQ. Van hapjes tot dessert. Een serieuze uitdaging voor ons organisatievermogen. Op het menu stond traag gegaard spek, kippenvleugeltjes, nacho’s met eigen gemaakte salsa, saltimboca van scampi en als hoofdgerecht gerookte ribbetjes en cote a l’os. BBQ Sauce

Blessed Bastard BBQ Saus:

Al bij al bleken we de test goed te doorstaan. De nodige voorbereidingen de dag voordien zorgden voor een goede gemoedsrust. Helaas bleek de vooraf gemaakte BBQ saus nog in de koelkast te staan. Bijgevolg werd ik uitgedaagd een nieuwe saus te creëren met de beperkte ingrediënten die voor handen waren. Tot mijn grote geluk en trots bleek de saus dan ook goed in de smaak te vallen. De dag zelf werd deze saus gebruikt op traag gegaard spek (een aanrader) maar ook op kippenvleugels blijkt de saus goed tot zijn recht te komen. Maar ook op Varkenswangetjes zou deze saus wel eens een succes kunnen worden. De Magic dust rub zorgt voor een aangename hitte, de gember voor een frisse toets. De gember en look worden geïnfuseerd in de BBQ saus. Het lijkt op het eerste zicht veel te zijn, maar deze ingrediënten worden nadien terug uit de saus verwijderd.

 Zowel Priester Wim als wij keken met plezier terug op een geslaagde dag. Hoewel ik als “agnost” niet veel bezig ben met het geloof bleek de heer (of het toeval) aan onze kant te staan. Deze BBQ Saus kreeg ogenschijnlijk zijn zegen. Waarschijnlijk heb jij ook leuke herinneringen aan een BBQ sessie. Wat blijft jou voornamelijk bij? Het zou leuk zijn deze verhalen te horen via onze Facebook pagina of in de comment sectie onder deze post. 

Blessed bastard BBQ saus
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
35 min
 

De BBQ saus gezegend door de heer. Tot op heden de basis voor de meest succesvolle post op de BBQ Bastard blog. Een eigen creatie die frisse, zoete, pikante en smokey toetsen combineert tot een mooi geheel. Serveer op gerechten met varken of kip. 

Maaltijd: BBQ saus
Keuken: Amerikaans, Oosters
Auteur: admin
Ingredienten
  • 125 ml appelsap
  • 125 ml ketchup
  • 2 Tbsp Magic dust rub Link in instructions
  • 2 Tbsp honing
  • 4 tenen look
  • 2 duimen fijn gesneden gember
Instructies
  1. Maak de Magic dust rub (recept)

  2. Voeg alle ingrediënten toe aan een kookpan, meng goed door en breng aan de kook. Indien je dit op de BBQ doet met het deksel erop kun je wat rookhout toevoegen voor een extra smokey touch. 

  3. Laat de saus inkoken tot ze dik en stroperig wordt (+-30 min) op een laag vuurtje zodat de rook kan intrekken in de saus. 

  4. Van zodra de saus is ingedikt en op smaak gebracht giet je deze saus door een zeef zodat de stukken look en gember eruit worden gefilterd.

Serveer de saus met traag gegaard spek, op ribbetjes of kippevleugeltjes.1 thought on “Blessed Bastard BBQ Saus – Gezegende saus met pit!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit:
Inline
Inline