Gepekelde Jalapeno Pepers – huisgepekelde groentes

Gepekelde Jalapeno Pepers – huisgepekelde groentes

Enkele weken terug gaven enkelen onder jullie aan graag wat meer bijgerechten te zien verschijnen. Bij deze tijd om de bijgerechten ook wat meer in het daglicht te plaatsen. Bij het schrijven van een blog focus ik me vaak op het vlees of de vis en worden de bijgerechten erbij vermeld. In de toekomst probeer ik ze meer als afzonderlijke posts te brengen zoals deze heelijke gepekelde jalapeno pepers. Naast geduld kost het je nauwelijks moeite om dit recept tot een goed eind te brengen. Maar wat je vooral zal ondervinden is de heerlijke smaak en mogelijkheden om er je eigen twist aan te geven!

Naar recept gaan

Disclosure: "Voor het onderhouden van deze blog wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Alle gebruikte producten worden eerlijk beoordeeld."

Waarom gepekelde jalapeno pepers zelf maken?

Voor velen een vraag die zelfs niet gesteld hoeft te worden. Google ziet dergelijke vragen echter graag, en ik zie google graag om volk te lokken en de passie voor BBQ te verspreiden. Een vraag voor het goede doel dus. Wie het antwoord schuldig moet blijven probeert best dit recept eens uit. Je zal al snel ondervinden dat je met de smaken kunt spelen naar eigen believen. Bovendien bereik je hierdoor een resultaat wat ver uitsteekt boven de gekochte versie. Ben je gek van deze gepekelde jalapeno pepers op je burger of bij nacho’s? Aarzel dan niet om ze zelf ook eens te maken! Sinds ik deze maakte gebruikte ik zowel de pepertjes als het pekelvocht in zowat elk recept die ik maakte. Vooral de toevoeging van het ster anijs (een persoonlijke favoriet) maakt een wereld aan verschil. Ondertussen maakte ik reeds een 2e versie met gerookte pepers. Deze is ook zeker aan te raden! Hou zeker ook de blog verder in het oog! Er komen nog enkele leuke recepten aan met deze gepekelde jalapeno pepers.

Bij wat eet jij de gepekelde jalapeno pepers het liefst? Vooral bij Nacho’s worden ze hier enorm gewaardeerd. Heb je zelf een eigen recept of vragen rond dit recept? Aarzel dan niet om ze te delen! Het is tenslotte de interactie die het bloggen de moeite waard maakt!

Gepekelde Jalapeno Pepers
Voorbereidingstijd
5 min
Kooktijd
5 min
Totale tijd
10 min
 

Ik durf ervoor wedden dat velen onder jullie houden van een gepekelde jalapeno pepers op een burger of bij de nacho's. Weinigen zullen zich echter realiseren hoe eenvoudig deze ook thuis te maken zijn! Bij het volgen van dit recept ontdek je al snel dat je resultaat heel wat meer smaakexplosie bevat dan de versie die je in de winkel kan vinden. Voeg naar eigen smaak en creativiteit ingrediënten toe om je eigen versie te bekomen. 

Maaltijd: Side Dish
Keuken: World
Hoeveelheden: 1 jar
Ingredienten
 • 2   cups  witte wijn azijn
 • 1/2   cup   mirin
 • 1/4   cup  olijf olie
 • 2   tbsp.  kosher zout
 • 1/2   cup  suiker
 • 1   steranijs
 • 1   tbsp  gedroogde koriander
 • 16   jalapeno pepers in schijfjes of reepjes
Instructies
 1. Voeg olijf olie toe aan een sauspan en gooi er de kruiden bij. Laat aanstoven voor ongeveer 2 minuten zodat de smaken optimaal kunnen ontwikkelen.

 2. Voeg de Mirin seasoning en de witte wijn azijn toe aan de overige ingrediënten en laat ongeveer 3 minuten doorkoken. Opgelet! Zorg voor een voldoende geventileerde ruimte. De dampende azijn kan erg pakken op de adem!

 3. Terwijl de ingrediënten koken snijd je de jalapeno pepers (gebruik evt. gerookte pepers) in schijfjes of overlangs door. Stop ze in een steriele pot (vb.: weck pot). 

 4. Giet het kokend pekelvocht over de pepers tot ze volledig onder staan. Sluit het deksel en zet opzij om af te koelen. 

 5. Eenmaal het geheel gekoeld is plaats je het in een donkere koele ruimte voor minstens een week. Na enkele weken is de smaak optimaal. 

 6. Stay tuned for some interesting recipes based on this delicious pickled jalapeno peppers.
Gebruik de gepekelde jalapeno pepers bij je favoriete stukje vlees, nacho's of voor je eigen hot sauce! Binnenkort volgen enkele leuke gerechten om in de gaten te houden!
Noot

Note: You can also add some carrots to the jar! I did it the second time I made the pickles and they are more than delicious!! Note 2: Try making the pickles with some smoked jalapeno's (aka.: chipotle)

FULL DISCLOSURE

Met deze blog wil ik mijn passie voor koken op vuur delen. Voor het onderhoud van deze blog wordt gebruik gemaakt van inkomsten door affiliate links. Daarnaast krijg ik soms test producten aangeboden.

De gerapporteerde ervaringen met deze producten zijn oprecht. Door het klikken op de affiliate links worden jou geen extra kosten aangerekend. Zelf ontvang ik een kleine bijdrage voor elk gekocht product.

In deze post voor gepekelde jalapeno pepers:
 – werd gebruik gemaakt van de volgende affiliate links "Weck Pot"


4 thoughts on “Gepekelde Jalapeno Pepers – huisgepekelde groentes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit:
Inline
Inline