Huisgemaakte Red Eye Rub

Huisgemaakte Red Eye Rub

BBQ en Rubs zijn nauwelijks van elkaar weg te denken. Denk maar aan de talrijke commerciële rubs voor kip, varken, … Nog niet zo lang leerde ik ook enkele echt verrassende kennen. Daartegenover staat echter dat je je volgens mij ook best goed informeert voor je een aankoop doet. Vaak kosten ze veel geld en kun je net zo goed zelf aan de slag gaan om je eigen toets te geven aan je favoriete rub. Zoals deze “huisgemaakte Red Eye Rub” bijvoorbeeld. Een rub op basis van koffie gebaseerd op de legendarisch “Red Eye Gravy”. De koffietoetsen doen het uitstekend op rund maar ook varken en zelfs gevogelte kunnen met de juiste hoevelheid rub tot een verrassend resultaat leiden.

De in deze posts gedeelde links zijn vrij van promotionele doeleinden.

Zelf maken of kopen?

Ben je toch niet zo’n fan van het zelf mengen van je rubs? Geen probleem er zijn zeker ook degelijke rubs op de markt waar je lekkere resultaten mee kan bekomen. Bij het proeven van de Dizzy Pig’s “Red Eye Express Rub” bijvoorbeeld merkte ik erg veel gelijkenissen in smaakprofiel met mijn eigen huisgemaakte variant. Daarnaast is ook de Don Marco’s Mafia coffee rub die ik gebruikte voor deze Ierse salade met gegrilde Rib-Eye een zeer aangename commerciële Rub. Aan jou de keuze.

Huisgemaakte Red Eye Rub
Hou zeker ook de blog verder in de gaten! Deze huisgemaakte Red Eye Rub wordt gebruikt bij het maken van de Irish Coffee varkenshaas die ik binnenkort met jullie zal delen. Benieuwd naar meer Rub recepten? Neem dan zeker eens een kijkje op deze pagina waar de recepten met rubs en sauzen in vermeld staan gebundeld. Smoke on!
Huisgemaakte Red Eye Rub
Voorbereidingstijd
2 min
Totale tijd
2 min
 

De Red Eye Rub is ondertussen legendarisch binnen de BBQ scene. Deze originele mengeling van koffie en kruiden is verrassend nieuw en combineert een bitterzoete smaak met kruidige toetsen! Oorspronkelijk bedoeld voor varken maar perfect te combineren met andere vleessoorten zoals deze gerookte kalkoenfilet.

Maaltijd: Kruidenrub
Keuken: Amerikaans
Keyword: groene kruiden, Huisgemaakte, koffie rub, kruidenmengeling, kruidenrub, red eye rub
Auteur: admin
Ingredienten
  • 6 delen paprika
  • 4 delen zout
  • 2 delen komijn
  • 2 delen koffiepoeder
  • 2 delen rietsuiker
  • 2 delen kaneel
  • 1 deel chilipoeder
  • 1 deel gemalen zwarte peper
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten goed door met de hand zodat je eventuele klonters kan opbreken. 2 thoughts on “Huisgemaakte Red Eye Rub”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit:
Inline
Inline