Lucha Libre Rub – Mexicaanse power

Lucha Libre Rub – Mexicaanse power

Vorige week hadden we gasten op bezoek voor een avondje Mexicaans geïnspireerde recepten. Als hapje presenteer ik vaak Nacho’s met Pulled Turkey. Deze keer kies ik voor Pulled Pork. Het was weeral veel te lang geleden. Ideale gelegenheid om een nieuwe huisgemaakte Rub te testen. Wat is er speciaal aan deze Lucha Libre Rub? Dat ontdek je snel in deze post! Ik kan je alvast vertellen dat hij een aangename crunch in de bark ontwikkelde!

Disclosure: Deze post maakt gebruik van affiliate links. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht

Mexicaans worstelen

“Lucha Libre” is een Mexicaanse term die oorspronkelijk verwees naar het amateur worstelen. Letterlijk vertaald: “vrij vechten”. Ondertussen is de wel klinkende term gepromoveerd naar het professioneel worstelen waar ik als kind dol op was. De fel gekleurde maskers spreken tot de verbeelding. Pure kracht of gedurfde acts? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen maar het sluit perfect aan bij wat deze Lucha Libre rub zo leuk maakt.

Lucha Libre Rub

Lucha Libre Rub

Dat deze Lucha Libre rub verwijst naar het Mexicaans worstelen is zeker niet enkel omdat het vlot klinkt. De ingrediënten zijn stuk voor stuk klassieke smaakmakers binnen de Mexicaanse keuken met het maismeel als verrassingselement bij uitstek. Door rauwe maiskorrels fijn gemalen toe te voegen aan de rub wou ik zien welk effect het zou hebben op het vormen van de bark. Het is waarschijnlijk ook geen toeval dat met deze rub de pulled pork een leuke crunch in de bark kreeg. Nu ben ik erg benieuwd wat het zal geven op ribbetjes. Naast de mais is deze rub samengesteld uit komijn, pepers, oregano, koriander en vooral ook de frisse toetsen van citroenzeste.

Maak je graag zelf je rub? Dan is deze Red Eye Rub misschien wel iets voor jou?

Deze Rub op Pulled Pork gebruiken? Deze post beschrijft waar je op kan letten en hoe je eraan kan beginnen.

Gebruik van de Lucha Libre Rub

Door het gebruik van de citroenzeste is deze rub niet geschikt om in grote hoeveelheden te maken en bewaren. Door het vocht in de zeste zullen de overige smaakmakers namelijk vochtig worden en klonteren. Wil je deze Lucha Libre toch in grote hoeveelheid maken (hij is namelijk erg lekker) dan kan je de zeste zeker ook eerst drogen. Dit kan door de zeste (zonder het wit) in een oven te drogen op 70°C tot je deze kan verkruimelen. Overigens is deze techniek erg aan te raden om zelf je eigen lemon pepper te maken. Opgelet: ik weet echter niet of de verhoudingen van onderstaand recept dan nog in balans zullen zijn. Maar als je het getest hebt dan hoor ik het graag.

Lucha Libre Rub

Meteen ook zin om de ring in te duiken voor een rondje Lucha Libre? Aarzel niet om hem zelf te gaan maken. Op wat zou jij deze rub willen uitproberen? Laat het zeker eens weten! Ik ben namelijk erg benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn. Veel plezier!

Lucha Libre Rub
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 

Heerlijke rub die swingt als een Mexicaanse worstelaar in de touwen. Met deze pittige rub met maisbloem creëer je een smaakvolle korst op je Pulled Pork en ribbetjes. Laat het smaken!

Maaltijd: Kruidenmengeling, Kruidenrub, Rub
Keuken: Europees, mexicaans
Keyword: citroen, frisse, koriander, kruidenrub, mexicaans, zeste, zuiders
Hoeveelheden: 1 pot
Auteur: admin
Ingredienten
 • 8 delen paprika poeder
 • 8 delen gemalen mais (of maismeel)
 • 4 citroenen enkel de zeste
 • 4 delen rietsuiker
 • 4 delen zout
 • 4 delen oregano
 • 2 delen komijn
 • 1 deel lookpoeder
 • 2 delen chili poeder of meer of minder naar smaak
 • 2 delen vers gehakte koriander
Instructies
 1. Was de citroenen grondig en snij er met een dunschiller de zeste van af. Om deze rub te bewaren droog je deze zeste voor enkele uren op 70°C in de oven tot het vocht uit de zeste is verdampt en je het kan verkruimelen (mogelijks heb je dan meer zeste nodig). Om direct te gebruiken kan je de zeste onmiddellijk fijn hakken (of blenden).

 2. Meng alle ingrediënten met de citroen zeste goed door met de hand. Breek eventuele klonters op.2 thoughts on “Lucha Libre Rub – Mexicaanse power”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit:
Inline
Inline