Mojito oesters – vier de eerste lentedagen!

Mojito oesters – vier de eerste lentedagen!

Afgelopen weekend daverden we nagenoeg uit onze kleren met die heftige hagelbuien. Maar laat ons vrolijk doen alsof het zomer is. Tussen de buien door halen we de rum boven en schenken we een lekker aperitiefje in. De BBQ ligt sowieso al aan en het schaaltje oesters kan er ook wel bij! En waarom niet onmiddellijk van de gelegenheid gebruik maken om een lekker hapje te creëren? Gegrilde Mojito Oesters! Dan wordt het plots een heel stuk gemakkelijker te doen alsof het lekker warm is. Binnen dan toch! Die hagel in mijn nek was net iets te verfrissend om alles geloofwaardig te houden…

Disclaimer: Recept voor Lidl Belgium. Er wordt in deze post gebruik gemaakt van affiliate links.

Maar geen nood! De lente is in zicht en daar blijken ze zich bij Lidl al volop op voor te bereiden. De spaanse tapas doen al dromen van de aankomende zomerse dagen en de oesters die opnieuw in het gamma zijn maken het plaatje al helemaal af. Gelukkig wil ook Frank Deboosere een beetje meewerken en kondigt hij voor volgende week een mooie periode aan. Ideaal om de nieuwe BBQ die op komst is alle hoeken van mijn terras te laten zien! Ik vermoed dat de Mojito Oesters de komende weken wel onderdeel zullen uitmaken van de BBQ plannen. Al was het maar omdat de kindjes na het proeven van een oester nu telkens we gaan winkelen de visafdeling afspeuren om te kijken of ze weer in het gamma zijn… Tot zover mijn “geluk” om een mandje oesters op mijn eentje naar binnen te kunnen spelen.

Mojito oesters

Mojito oesters krijgen ze dan wel niet, al denk ik niet dat ze van een scheutje rum terug zouden deinzen. Maar toegegeven, als ik zie hoe ze genieten van een niet zo voor de hand liggende zeevrucht dan ben ik toch wel ergens trots. Ik weet niet of je als ouder veel aandeel hebt in de ontwikkeling van het smaken pallet van je kinderen maar dat ze open staan om dingen te proeven is in elk geval een eigenschap die ik erg waardeer. Al denk ik dat het samen spreken over eten en voorbereidingen treffen hier wel een belangrijk aandeel in vormt? Wat je zelf maakt heeft vaak al een streepje extra door de moeite die je erin stopt niet? Of is dit die “Jeroen Meus kant” in mij waar mijn vrouw zo vaak naar verwijst?

Ter geruststelling voor wie het niet vanzelf lijkt te gaan…: De openheid naar eten kent hier ook zijn ups en downs. Voornamelijk bij het kiezen van beleg op de boterham zijn ze wel heel beperkt, maar ook de jongste power ranger in ons midden durft wel met momenten al eens vies te vallen. Gelukkig beleven we het grootste deel van de tijd veel plezier samen aan een mooi verbindend onderdeel van het leven: “eten”. En zo stel ik vast dat ik van een ongelofelijk eenvoudig gerecht, getriggerd door de eerste zonnestralen, plots in een opvoedkundige reflectie ben verzeild. Ik ben wel eens benieuwd hoe dat bij de ouders onder jullie verloopt? Kunnen jullie kinderen ook genieten van een schaaltje oesters, een bordje escargots in kruidenboter en spruiten Of loopt het net wat moeilijker om nieuwe dingen te proeven? Staan ze ook te popelen om te kunnen helpen, waarbij jij aarzelend je angsten overwint om het mesje in die kleine handen te zien verdwijnen (hopelijk niet letterlijk)?

Mojito oesters

Ik moet toegeven dat ik ze misschien wel wat vaker moet betrekken. Zelf ben ik niet de meest georganiseerd en als ik dan nog moet helpen structureren loopt het vaak al helemaal fout. Maar telkens ik ze zie genieten stel ik vast dat ik het meer een kans moet geven. Laat ik met deze Mojito oesters het voornemen vasthouden om bij het inwijden van mijn Traeger Ironwood die hopelijk tegen het eind van de week op mijn terras pronkt hen betrek. Misschien wel met een schaaltje oesters, al heb ik erg veel zin in een kalkoenrollade met spaanse toets. Ik hou jullie op de hoogte.

Of het komt door de eenvoud van de Mojito oesters of mijn volgepropte sinussen die mij aanzetten tot een zweverig gesprek over de culinaire opvoeding van de kinderen weet ik niet? In elk geval is het eens een andere insteek dan de doorsnee teksten die ik neerschrijf. Deze keer minder focus op het hoe en waarom van dit recept. Aarzel echter niet bij vragen mij te contacteren. En al helemaal niet jullie ervaringen te delen. Veel plezier bij het slurpen van je mojito oesters al dan niet in het gezelschap van je kroost.

5 van 1 stem
Mojito Oesters
Gegrilde Mojito Oesters
Voorbereidingstijd
2 min
Kooktijd
5 min
Totale tijd
7 min
 

Vier de eerste lentedagen met deze heerlijke gegrilde mojito oesters. Zeeuwse holle oesters met een scheutje rum, gebrande limoen en munt. Heerlijk zomers!

Maaltijd: Aperitiefhapje, Voorgerecht
Keuken: Cubaans, Nederlands
Keyword: bbq, gegrilde, limoen, mojito, oester, rum, zomers
Hoeveelheden: 4 personen
Auteur: admin
Ingredienten
  • 12 Zeeuwse Holle oesters
  • 1 scheut rum James Cook 40 in dit geval
  • 1 limoen voor het sap
  • 6 blaadjes munt
  • peper en zout naar smaak
Instructies
  1. Bereid de BBQ voor op een directe grillsessie tegen middelhoge temperatuur (+-200°C)

  2. Leg de oesters met de holle zijde naar beneden op het rooster van zodra het vuur op temperatuur is en plaats de limoen doorgesneden met de vruchtzijde naar het vuur op de rooster. 

  3. Grill de oester tot deze zich vanzelf opent.

  4. Snij de oester los met een oestermesje en giet een scheutje rum bij het oestervocht. Werk af met enkele druppeltjes van een gegrilde limoen en snipper er wat verse munt overheen.

Serveer met een lekker zomers drankje. Smakelijk!


2 thoughts on “Mojito oesters – vier de eerste lentedagen!”

  • Ik heb ze vandaag gemaakt! Wowwwww wat lekker was dat!!! En daarna warmgerookte zalm met gegrilde groene asperges , Kijk dan heb je toch een goeie reden de bbq aan te maken he!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit:
Inline
Inline