Smash Beirut – kruidige cocktail op whiskybasis

Smash Beirut – kruidige cocktail op whiskybasis

Dat het ondertussen herfst is betekent niet dat we niet mogen genieten van de nazomer! Met deze kruidige Smash Beirut cocktail op basis van limoen, whisky en libanese kruiden serveer je een prachtige cocktail bomvol smaak. Verfrissend met een verrassende kruidige toets! Toegegeven het idee komt niet van mij! Vorige week was ik te gast op de “Label 5 world tour” waar de limited edition fles van deze kunstzinnige tour werd voorgesteld. Voor de gelegenheid werd rooftop bar Gaston te Gent omgetoverd tot een multiculturele ruimte met live street art!

Naar het recept

Disclosure: In deze post wordt gebruik gemaakt van affiliate links.

The power of 5

Onder de banner “The power of 5” trekt Schotland’s bekende whisky merk Label 5 de wereld rond. Met als achterliggende bedrijfswaarden: “diversiteit, energie en openheid” speelt men enkele sterke troeven uit voor een hippe whisky beleving. Achterliggend doel: de positie van whisky op de kaart terug verstevigen. Terecht! Want naast het puur drinken leent whisky zich uitstekend als basis voor een moderne cocktail met klasse. 5 cocktails uit 5 wereldsteden ondersteund door 5 street artists die in de straten van Beirut, Londen, Mexico city, Hongkong en Brussel een artistiek werk presenteren met Label 5 als inspiratiebron. Waar Arnaud Kool Brussel onder handen neemt, kleurt Rami Mouallem de straten van Beirut.

Smash Beirut

Smash Beirut

Hoewel het kleurrijke werk niet mis is, was het niet mijn favoriet van de avond! De geniepige creativiteit van Szabotage stak er naar mijn gevoel ver bovenuit! Op cocktail vlak daarentegen spreekt de Smash beirut echter wel tot de verbeelding! Het gebruiken van kruiden in een cocktail is nog niet sterk doorgedrongen. Al ben ik zelf in de ban van cocktails met gerookte paprika (getuige deze sneaky bastard). De Smash Beirut gaat echter nog een stap verder met minder gebruikelijke kruiden als komijn, nootmuskaat en kruidnagel… Kruiden die een mooi aanvulling zijn op deze frisse cocktail op basis van whisky. De beknopte receptkaartjes die voor handen waren gebruikte ik als basis voor het uitwerken van deze versie. Wij genoten in elk geval met volle teugen (letterlijk en figuurlijk) op een fijne nazomeravond.

Smash Beirut

Zelf ook fan van cocktails? Blijf dan zeker volgen! De komende weken probeer ik ook een versie te maken van de andere heerlijke cocktails die werden geserveerd. Daarnaast hebben jullie nog een cocktail te goed op basis van een huisgemaakt stoutbier siroopje. Helaas ben ik het recept kwijtgespeeld en moet ik opnieuw op zoek naar de juiste verhoudingen! Stay tuned! Naar welke cocktail gaat jou voorkeur? 

Smash Beirut - Cocktail op basis van whisky
Voorbereidingstijd
5 min
Totale tijd
5 min
 

De zomer mag dan wel voorbij zijn, een heerlijke zomerse cocktail kan er nog steeds in! Met deze Smash Beirut vieren we op Libanese wijze de nazomer! Cheers

Maaltijd: aperitief, cocktail
Keuken: Libanees
Keyword: cocktail, kruiden, kruidig, label5, label5worldtour, thepowerof5, Whisky
Hoeveelheden: 1 cocktail
Auteur: admin
Ingredienten
 • 7-8 blaadjes munt
 • ijsblokken
 • halve limoen
 • 2 cl suikersiroop
 • 5 cl label 5
 • 7up of gingerbeer (traditioneel spuitwater)
 • venkelloof (dresseren: optioneel)
 • Libanese Kruiden
Instructies
 1. Voeg de munt toe aan een glas en plet deze met een lepel. Vul het glas met ijsblokken.

 2. Overgiet met 2cl suikersiroop, sap van een halve limoen 5 cl Label 5 Whisky en spuitwater of limonade. 

 3. Meng de ingrediënten gedurende één minuut met een roerstaafje zodat alle smaken goed vermengen.

 4. Werk de cocktail af door deze te besprenkelen met Libanese kruiden en een takje venkelloof ter versiering. 

Geniet van je Beirut Smash! Een verrassend kruidige cocktail bomvol smaak.


1 thought on “Smash Beirut – kruidige cocktail op whiskybasis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit:
Inline
Inline