Smoky toast met pompoenconfituur en eend

Smoky toast met pompoenconfituur en eend

Kom jij met de feestdagen ook graag verrassend uit de hoek? Wil je daar gerust wat extra voor doen en uitpakken met enkele huisgemaakte “delicatessen”? Dan is deze toast echt iets voor jou! Je kiest zelf hoe ver je gaat bij het uitwerken van deze smoky toast! Zolang je maar geniet! Gelukkig kan je met dit recept al heel wat werk op voorhand doen zodat je de avond zelf niet te lang van tafel moet verdwijnen. Een voorgerechtje met unieke smaak door de gerookte toetsen. In evenwicht gebracht met de friszure skyr en zure appel. Enkele pistachenootjes maken dit voorgerechtje op feestelijke wijze af. 

Naar het recept

Disclosure: Recept voor Lidl België. Alle geuite meningen zijn persoonlijk en oprecht.

Smoky toast

Bij het bekijken van de ingrediënten voor deze toast zal het al snel duidelijk zijn van waar de “Smoky Toast” zijn naam haalt. Met de gerookte pompoenconfituur die ik vorige week deelde en gerookte eendenborst zal één van onze favoriete smaken zeker niet ontbreken. De zoete pompoenconfituur vult de gerookte eendenborst goed aan. De rokerige toetsen in de eendenborst komen mooi tot uiting. Wil je deze toast maken zonder al te veel moeite te doen? Laat je dan verleiden door het Delicieux aanbod in de Lidl Supermarkten waar gerookte eendenborst wordt aangeboden. Maak je liever alles zelf? Loop dan even verder in de winkel, richting de vleeskoelkasten. Daar kan je een rauwe eendenborst vinden om zelf mee aan de slag te gaan.

Huisgerookte eendenborst

Aangezien je voor de “gerookte pompoenconfituur met bruine rum” die ik vorige week deelde toch je koude rookgenerator uit de schuur haalt kan je net zo goed het project volledig zelf maken! Het oogt ingewikkelder dan het in realiteit is. Zolang je deze stappen in deze post die ik vorig jaar met jullie deelde volgt en voldoende geduld kan uitoefenen kan er weinig fout gaan.  Het zelf roken van eendenborst is een erg leuk proces waarbij je de smaak van je eindproduct zelf naar eigen smaak kan gaan bepalen. De eerste keer beperk je het doorgaans voorzichtig tot één borst. Eenmaal je de smaak te pakken hebt gaat het snel! Opgelet: “omstaanders kunnen er wel eens beginnen naar vragen”.

Smakelijke feesten

Zoals ik eerder al aangaf kan het grootste werk bij het maken van dit hapje/voorgerecht vooraf gebeuren. Hierdoor heb je ruim de tijd om met je gasten door te brengen. Iets wat ik zelf zoveel als mogelijk probeer te beogen bij het uitnodigen van gasten. Tenslotte gaat het op deze dagen voornamelijk om het samenzijn! Desondanks blijft smaak voor mij toch ook een erg belangrijk doel! Met deze smoky toast probeer ik dan ook een leuk evenwicht te brengen tussen het zoete van de confituur en het fris/zure van de appel en skyr. Persoonlijk ben ik groot fan van pistache. Het brengt een kleurrijke toets aan het geheel met nog wat extra smaak erboven op. Lekker niet?

Veel plezier bij het bereiden van deze smoky toast. Toegegeven, er kruipt wel wat voorbereidend werk in. Anderzijds heb je er maar weinig omkijken naar. Het grootste werk zit hem in het wachten! En misschien maakt net dat geduldig wachten het geheel nog interessanter! Niets bevredigender dan eindelijk kunnen proeven van iets waar je weken naar hebt verlangd! Zij die de gerookte eendenborst hebben gemaakt zullen het ongetwijfeld bevestigen! Ga jij deze uitdaging aan? 
Smoky toast - pompoenconfituur - eend - appel - pistache
Voorbereidingstijd
10 min
Voorbereidend roken
10 uur
Totale tijd
10 min
 

In deze tijd van het jaar mag een feestelijke toast niet ontbreken. Met een smoky touch natuurlijk! Heerlijke gerookte pompoenconfituur om de smaak van de eend verder te ondersteunen. Wat tegengewicht met skyr en zure appel en nog wat pistache nootjes om het geheel af te maken! 

Maaltijd: Aperitiefhapje, hapje, Voorgerecht
Keuken: vlaams
Keyword: appel, Eendenborst, gerookte, pistache, pompoenconfituur, smoky, toast
Hoeveelheden: 4 Personen
Auteur: admin
Ingredienten
 • 4 stuks Knäckebrot
 • 4 el Skyr yoghurt
 • 4 el Gerookte pompoenconfituur (zie link voor recept)
 • 1 Zure appel
 • 1 handje Pistachenootjes
 • 100 gr. Gerookte eend
Instructies
Voorbereidend werk
 1. Pekel, rook en droog je eendenborst volgens dit recept. Indien je hier tegenop ziet of geen tijd meer hebt voor deze voorbereidingen is de gerookte eendenborst van delicieux een volwaardig alternatief. 

 2. Maak je homemade smoky pompoenconfituur volgens dit recept.  

Afwerking
 1. Neem een stuk knäckebrot en smeer hierop een dun laagje skyr. 

 2. Smeer hierop een iets dikker laagje gerookte pompoenconfituur en maak van je eendenborst roosjes die je daar bovenop plaatst.

 3. Snij de appel in julienne en drapeer over de knackebrot toast. 

 4. Werk af met enkele puntjes skyr (een spuitje kan hierbij helpen als het oog ook wat wil) en besprenkel met in grove stukken geplette pistachenootjes. 

Serveer deze smakelijke toast met een eenvoudige salade of als aperitiefhapje in kleinere porties. Vrolijke Feesten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


%d bloggers liken dit:
Inline
Inline